American Psycho

Såg  American Psycho igår, den var lite speciell och rätt blodig om man säger så, haha! :s
Det är Christian Bale från Batman som spelar den sjuka Patrick Bateman (Haha kul att han heter nästan Batman och att jag såg The Dark Night dagen innan x).
Man ska nog inte kolla på den om man tycker att Christian är snygg för då finns det en risk att man inte tycker lika mycket om honom när filmen är slut!
Haha men jag tycker fortfarande att han är snygg;), är antagligen inte så lättpåverkad av snygga personer i äckliga roller:D tur det!
Snygg men läskig :o

Sadlarna

Här kommer det bilder på sadlarna om är tillsalu!
Igår var vi ute hos några gamla stallkompisar och dem köpte Cliff Barnsby sadeln! Bra nu är det bara 4 kvar! :D
Brun Morris N Nolan

Jeremy Rudge dressyrsadel
'
Och en sööööt bild på Diva :D

Dressyrbilder

Från när vi var i ridhuset sist och då var Mamma med och filmade mig när jag tränade med Justus:)
Han var jättefin då och det är så roligt att det funkar så bra med honom, han är verkligen världens bästa häst! Älskar honom!
Det är bilder tagna från filmen så dem är väldigt suddiga! :/

Igår

Red Jag och Justus ut med Diva och Yasse och hennes kille Andreas gick också med och fotade :) Det blev mycket trav och Justus var jättepigg, han måste verkligen ridas ordentligt varje dag! Jag tror att det kommer gå bättre att hålla igång honom när vi flyttar till Akka (som vi gör på Tisdag :D ) för där finns det massa fina ridvägar att galoppera på och ridhus att trimma i  och med dem förutsättningarna är det mycket lättare såklart. L-Ä-N-G-T-A-R-!


Fina Justus och jag igår!



Tränat

Nu har jag ätit efter att ha kommit hem från träningen :) träningen gick bra men nu ska jag sova för vi ska upp vid 6 imorron och åka hemifrån vid tio i åtta (: jobbigt men vad gör man inte för en träning? Haha Skriver om allt imorron och även om "dagens" på min lista. Men god natt nu då!

Westernridningen!

Heej! Ska berätta om den kvällen vi red lektion i westernriding :)
För det första var western helt tvärt emot hur man rider vår engelska ridning, tyglarna satt inte ihop, man skulle altid ha långa tyglar och när man skulle göra halt så var det att säcka ihop sig och ta "spjärn" med benen, haha stolsits där va?! ;)
Det första vi fick göra var att lära känna hästen och göra halt, rygga osv. Sen skulle vi få hästen i form, och hur kunde det gå till utan att ha en enda kontakt med munnen? haha  det kan man undra men tillslut gick det och vi fick trava slalom mellan koner, och kanske ska berätta hur man svänger också för det gör man genom att höja handen åt det håll man ville åt och så svängde hästen liksom, haha låter komiskt men så var det.. ;)
Man fick också prova att galoppera och för att fatta galopp ska man göra "pussljudet" som när man kallar på en hund, u know ;) och samtidigt höja innerhanden och sen bara en vanlig galoppfattning fast med pussljud då :)
Det var kul att prova något nytt och skulle gärna vilja göra det igen, hehe! :)

Jag gillar

Dag 18

Jag gillar mina hästar såklart, inte bara gillar utan älskar (L)
Jag gillar även nära & kära, godis, chips osv, haha :)

Ridit i ridhus :D

Idag har vi varit i ridhuset en runda!
Berra fick gå med graman för han är inte riden sen i söndags :o, har inte kunnat rida hemma för han är barfota och halkar ganska mycket och har inte kunnat rida i ridhus heller..
Men han var inte så jobbig för det, kunde ha gramanen ganska lång i slutet och ändå gick han kvar fint i formen :)
När jag skrittade fram så gjorde jag ganska mycket tempo växlingar, han är den typen som kollar läget runt omkring och går väldigt sakta. Han får göra det dom fem första minuterna sen resten av dom 10 min i skritt fick han skärpa sig lite!
Sen övade jag ganska mycket på halter i traven för när han stannar så gör han det så kraftigt så jag åker fram, men jag försökte att förvana honom lite och sakta ner lite innan och släppa lite med skänklarna och det blev mycket bättre efter det. Gjorde ganska mycket längningar och kortningar i traven också, han får för sig att korta sig lite på kortsidorna så jag var noga med att han skulle länga igenom hela kortsidan.
I galoppen samlade jag honom ganska mycket, detta har han aldrig varit något vidare bra på. Jag har heller aldrig brytt mig om det, men nu ska det övas! När jag kortade honom passade jag på att byta varv och göra byte men han bytte väldigt mycket till korsgalopp i början men det var när jag bytte om volt, sen fick han lite längre sträcka att göra det på (snett igenom) och då blev det inte korsgalopp men däremot studsade han några steg innan bytet.
Sen bytte han rent från höger --> vänster men han hade lite svårare i andra varvet men det gav sig efter några gånger :)
du är allt för mig <3
Sen fick jag hoppa upp på Fleur i slutet :D asså gud vad underbar hon är!
Red väl inte mer än 10 min men hon var uppvärmd och färdig så det var bara att sätta fart, haha.
Jag tycker att hon inte lyssnar på skänkeln så bra så jag gjorde massa små volter med henne och sen gjorde jag lite snett igenom med småvolter, först till höger sen till vänster osv...
Hann inte göra så mycket mer på min lilla tid :)
Nu känns båda fräscha inför helgens träningar :D

Tävling!

Tryck på bilden!

Mina tränare

Dag 17

I hoppning tränar jag för:
Mats Torstensson, c-tränare. Har tränat för honom över 2 år och det är verkligen inget jag ångrar! Tränar var 3:dje vecka.
Leif, a-tränare. Har tränat för honom 1 gång och jag tycker han verkar bra. Tränar varannan vecka.
Philippa, c-tränare. Henne har jag tränat för sen jag fick Berra men det var verkligen inte ofta men nu tränar jag för henne oftare. Tränade hoppning för henne på onsdagar men nu är Leif träningen där istället men om vi säger till henne någon gång att vi vill träna brukar hon fixa det. Tränade varannan vecka.
I dressyr tränar jag för:
Philippa, c-tränare. Samma som i hoppningen men dressyren ligger veckan det inte är hoppning för henne.
från en matsträning i sommars!

REA PÅ SADLAR

Efter en snabb inventering av vår sadelkammare har vi kommit fram till följande:

Vi har två ridhästar och fem (!) sadlar.
Ingen av sadlarna passar på Justus utan padd.
Diva passar endast i en av sadlarna och den passar inte Yasmine.
Vi kommer bara att ha plats för två sadlar i nya stallet.
Slutsats. Vi måste sälja alla våra befintliga sadlar.
Därför är det nu rea på dem. Känner ni någon som letar sadel eller letar själva har vi dessa hemma just nu:
Cliff Barnsby, världens skönaste sadel, äldre årsmodell. Köpt begagnad för 7.000 kr säljes för 4.000 kr
Svart Morris N Nolan 17″ hopp, normal bom, köpt 2009 för 19.900 kr används ej (Star hade den och hon rids ju inte längre) säljes för ynka 10.000 kr (ett klipp!)
Brun Morris N Nolan 16.5″ hopp, den jag använder på Diva just nu. Maila för prisuppgift.
Gammal tysk allroundsadel av märket Closter Schöntal, svart och troligen i storlek 17″, perfekt inridningssadel eller uterittssadel! 1.500 kr.
Svart dressyrsadel Jeremy Rudge 17″, pedantskött och därför i nyskick, köpt i december 2009, säljes för 15.000 kr
FÖR MER INFORMATION GÅ IN PÅ YASMINES BLOGG  http://yasminesriddagbok.wordpress.com!

Vila i frid.

Saknaden är stor, jag älskar dig!

Hopptränat!

Idag har Fleur och jag varit på hoppträning, jag är nöjd med både Fleurs och min insats.
Hon var lite lurig och seg, men när hon får sig en smäll eller två så brukar hon rejsa runt och vara på huget. Vi hoppade några titt hinder och hon brukar kolla på dom men märkte inte av det så mycket idag :)
Fick 3 stopp och 2 av dom var för hon inte var riktigt framme, sen ett var för vi låg i ett mellanläge och jag gjorde som förr lät henne göra jobbet själv men hon har ju redan kommit på att man slipper hoppa om hon där uppe inte bestämmer tillräckligt. Nu lät det som hon inte gillar att hoppa men hon älskar det !
Den sista rundan gick hon jätte fint (: hinderna låg mellan 95-110 cm när vi hoppade bana.
Nu har vi fått en till ordinarie plats så nästa gång kommer båda jag och syster träna! Jätte bra.
Banan gick ungefär så här:
1 Nästan snett igenom på en bred oxer, 95 cm
2 Rida runt och nästan snett igenom igen på en oxer, 100 cm
3 Från 2:an ska man rida från "snett igenom" till ett hinder på en långsida på 6 eller 7 galopp språng, 110 cm
4 Ridan runt kortsidan och rida på 1 igen
5 Från 1 & 4 rida på en båge till en kombination på 5 galopp språng, 105 cm in (räcke) 110 cm ut (oxer)
Det var den sista banan som för övrigt gick bäst! Red på rätt antal galopp språng överallt och hon var framme för skänkeln och allt som ingår i en perfekt runda! :D
en tävling jag saknar!

Jag är en COOWBOOY ;D

Jaajjamen! ;) Jag red western idag men hinner inte berätta mer nuu!! ;) Ni får vänta tills imorgon , och imorgon ska jag dessutom också visa hela klassen vilket bandy proffs jag är !haha Ska sova nu, god natt!

Min önskelista

Dag 16

Jag önskar mig inte så mycket, det är i så fall mer att jag inte skulle tacka nej till dessa sakerna :D och eftersom detta är en "hästlista" så tar jag bara med hästsaker ;)
1. Detta önskar jag mig också, i födelsedags present. (skrittäcket)
2. Jag är jätte nöjd med min hjälm men skulle inte tacka nej till denna.
2 och neråt är saker jag inte direkt önskar mig men inte skulle tackat
nej till ändå.
3. haha, tycker faktiskt att dom är riktigt fräcka :D skulle inte vara
helt fel till mitt blivande ............ :D
Självklart finns det massa mer men det här är topp 3 förtillfälligt!

Hästar genom tiderna.

Allting började egentligen med att vi skulle flytta, vi flyttade hit och här har vi ett litet stall och det var väl det som var kravet om vi skulle ha hästar (eller ett stall nära). Förutom första hästen och sköthästarna.
Manda var en arab som jag red lite när jag ville, hon var min storasyster "kompis häst" hon red henne inte säljv så jag gjorde det lite när jag ville :)
ingen bild
Goldie var min foderhäst som bodde i nättraby, henne red jag 4-5 gånger i veckan. Red ut nästan varje gång för hon var rädd för att hoppa och jag tyckte dressyr var riktigt tråkigt :) detta höll kanske i ett halvår?
snyggt täcke där :)
Sen red jag lite på Dajan, men aldrig själv jag brukade rida fram honom och skritta av, följa med på tävlingar, träningar. Honom gillade jag :) Han var väldigt het och äälskade att hoppa! Fick hoppa honom en gång och det var inte direkt lätt, haha <3
Vet inte hur du hur det hade blitt men jag ville ju verkligen köpa honom! Men dock blev han skadad och dom fick ta bort han :/ men han har det bra nu är jag säker på :)
Har inga bilder på mig och han :/
fluff

Den första hästen vi provred hette Bella Napoli ett c-ponny sto, kommer inte ihåg ålder. Jag gillade henne väldigt mycket men det var ju tänkt att jag skulle ha d-ponny och min syster skulle ha c-ponny så denna var ju till henne.
Hon var väldigt pigg och gillade att hoppa, men ägarna sa att det var nästintill omöjligt att få henne att gå i form. Men eftersom att det var min syster som skulle "välja" så blev det inte henne för hon var för pigg och stark.
Väldigt söt annars :)

Sen gick det ett tag och då åkte vi upp i skogarna i Eringsboda tror jag, stället hetta i alla fall Stockholm (haha). Där bodde en lite b-ponny, vet inte varför vi provred b-ponny men det var mamma som skötte alla provridningar.
Hästen hette Cindy, ganska gammal har jag för mig och väldig tunn i typen.
Jag gillade henne inte från början, tyckte hon hoppade konstig och allt, syster gillade henne inte heller som tur var :)

Här efter prov red vi första hästen till mig.
Det var en maxad d-ponny som hette Una ..... ..... Hon var väl inte helt fel men ändå inte helt rätt, hon var fantastiskt duktig.. MED RÄTT RYTTARE! Det var storasystern som red ponny när vi kollade på och det gick jätte bra, storasystern var väldigt duktig och hoppade 1.40 banor med denna hästen, tävlade dock inte för det gjorde lillasystern. Grejen var ju att jag hade sett lillasystern och ponnyn på tävling helgen innan och dom vägrade ut sig i LC eller LD så här var det ett big NO, och lillasytstern var ändå duktigare än vad jag var då.. Men provridningen gick bra, men hon var som Bella Napoli i dressyren -.-
(Har inga bilder från denna)
Nu kommer vi till en riktig underbaring (L)
Harmonie med andra ord, henne prov red vi efter Una och hon var en c-ponny född 28 april 1992. Prov red henne två gånger och ah, dom gick jätte bra så vi köpte henne.
När hon väl kom hem var hon väl djävulen själv, haha. Nej inte riktigt kanske, men hon var svårlastad, stegrade och sparkade bakut när man höll henne, vägrade hoppa, gick inte och fånga i hagen osv.. Men vi älskade hästen så otroligt mycket men vi blev ju förstås jätte rädda i början men var man riktig bestämd mot henne gav hon sig, åtminstone lite. Under denna tiden stod hon vid vårat gamla hus på sommarbete i en hage 100 m bort med 2 kompisar.
Sen blev det ju dags att flytta och då fanns det ett stall ca 1 km härifrån där hon fick stå tills vi hittade min häst. I detta stall stod en viss Emelie som jag lärde känna pga detta :)
Sen gick tiden och vi började träna och hoppa clear rounder vägrade på varje hinder om dom inte la ner det. Så vi väntade med att hoppa sånt och fortsatte träna, träna och ännu mer träning.  Sen kommer jag inte ihåg så mycket men vi var på en klubbhoppning på Grönadal och syster skulle hoppa henne och var sjuk så hon hoppade första klassen sen fick jag hoppa andra för hon orkade inte, men det var kanske 60 cm och vi fick inte ett ända stopp och var dubbelnolla och kom tvåa :D så träningen gav resultat.
Sen starade jag min första lokala med henne 1 maj 2009 vi hoppade LD och LC, LD stannade hon på första men hoppade felfritt sen, gjorde omstart och hoppade allt felfritt. Sen LC stannade på första och ute på fjärde. Sen blev det inte så mycket mer för sommaren 2009 sålde vi henne :'( det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv :/ känns som vi svek henne, jag skulle göra allt för att få träffa henne igen!
Vi har kontakt med hennes nya ägare som bor typ på andra sidan Sverige och vid norrlandgränsen (är inte säker). Men jag tror hon har det jätte bra :') älskar dig.
1 maj <3
dagen hon åkte :'''( hon ser så rädd ut.
jag fick inte vara med och lämna henne för jag var inte hemma men
jag sa hejdå till henne länge i hagen innan jag åkte :'/

Här efter provade jag Lova, skulle bara lånat henne tills vi hittade en bättre men jag kommer inte ihåg så mycket av henne, inte min typ av häst iaf!

Sen kom Berra (L) min storasyster hade stått i samma stall som han sen han var 3 år och hon tjatade på oss att vi måste kolla på Berra men mamma sa: INGEN UNGHÄST! men till slut gav hon sig och vi åkte och kollade på honom :). Jag fick hoppa honom lite första gången och jag var väl lika grön som han var men jag satt där uppe på en häst som jag var helt kär i med ett stort leende på läpparna!
Mamma belv också imponerad av honom och tyckte att vi skulle kolla på han igen och då red vi ut. Det var jag, mamma, ägaren och Berras medryttade som red. Dom andra tre red på avelsston som var helfjantiga så jag och Berra fick gå först hela tiden men han brydde sig inte om nått. Hela ridturen gick jätte bra och jag gillade honom verkligen :D så mamma gick med på att köpa honom för hon blev väldigt förvånad över hur lugn han var att rida ut på eller över huvud taget (:
Något jag är väldigt glad över idag :D
honom har ni sett så många bilder på :)

Sen sist men inte minst så blev det Fleur :)
Vi åkte ner till skåne för att prova c-ponnys på kuska hus och sen prova en privatponny.  Privatponnyn var stark och dorg som fan, jag kunde inte hålla henne så det var inget alternativ längre!
Sen provade vi 3 stycken c-ponnys på kuska hus och Fleur var den första, vi blev kära i henne direkt och ville ha henne, sen fick vi prova två lite grönare ponnys som efter att ha ridit Fluer var vi inte så sugna på dom :) Men vi åkte ner för att prova henne igen och sen bestämde vi oss för att köpa henne.
När vi åkte ner för att köpa henne lämnade vi samtidigt Harmonie :/  så det var en dag med båda ledsna och glada miner, mest ledsna ändå :(
fryslort :)

Sen fick jag låna hem Coco ett tag och det gick väl bra men tiden räckte inte så vi lämnade tillbaka henne, nu rider jag Latte lite när jag kan och även Coco och jag hoppas att jag får fortsätta göra det! :)

Brad Pitt och jag!

Har nog glömt att berätta att jag känner Brad Pitt? ;)
Snyyyygga vi är :-D

.

Jag har ingen orka att skriva om alla hästarna osv.. Så jag gör det imorron istället :)
För övrigt så är min dator paj :( den har bytt bakgrund och på den står det WARNING :o allvaligt kanske? går inte att öppna något som har med internet att göra heller :/ virus...
bild i repris.

Gammal bild

Hittade en gammal bild på Diva och jag bland mina profilbilder på facebook ! :D
Bilden togs förra vinter kanske i början på januari eller något :)

SMITTAD AV SKALSJUKAN

JAA! :O Är helt galen i att kolla på iPhone skal och jag kanske ska köpa ett av dessa, men undrar vilket för de är såååå fina alla fyra :s
Det här var inte så dåligt det heller.. men det är föör durt! 3.000 kr :/ det äkta asså med swarovski och allt OwO
Hoppas det finns något falskt nån stans.. ;)

Dagen

Idag skulle vi åkt till Silverhallen och jag hade sagt det till mamma och hon sa att det gick bra, sen hade hon pratat med pappa imorse och så skulle han på möte ikväll så det går inte nu :(
Så idag får dom vila igen för det är svårt att rida ute i nuläget sen är det träning med Fleur imorron så det är inte okej att hon vilar egentligen..
Berra tappar typ man :o eller han tappar den inte men den är ganska "lös" men det är kanske bara 10 cm och det är dom cm längst ner vid sadeln som är lösa :( vet inte varför, men han har gått med halstäcke dygnet runt sen vi rakade honom kanske därför? Så jag satte på honom ett vanligt täcke utan hals idag för att se, han kommer förmodligen gå såhär några dar sen får vi se!
Tänkte skriva lite om hästar vi provred & sköthästar osv sen, hittade massa bilder på denna datorn :D

Mina drömmar

Dag 15
För tillfället drömmer jag om att få åka till ett varmt ställe.
hit vill jag åka!

Nya skal!

Idag fick min älskling nya skal :D nu har jag några och välja mellan :)
Gucci
Burburry, täcker lite på framsidan också.

Chanel

Mitt "gamla" från telenor. Det är lila men svårt att se på bilden!



Blogg

Hej :)
Idag fick båda hästarna vila för dom gick ganska hårt igår, dessutom är dom inte helt igång ännu. Imorron ska vi åka till Silverhallen och rida. Jag ska rida dressyr med Fleur och Madde ska få rida Berra med graman. Sen på onsdag blir det hoppträning med Fleur för Leif, första gången ska bli spännande! Därför vilar dom (Berra vilar för han behöver det ändå) idag och därför rider jag Fleur imorron.
Nu sitter jag och lägger in musik på iTunes för att få in det på iPhone, fattar inte så mycke men det går nog :D
sötsur! haha

Min drömhäst

Dag 14

Det är en mörkbrun häst, inte så den ser svart ut utan den ser mörkbrun ut. Sen har den en skjuten stjärn och vita halvstrumpor.
Den har stor galopp och är runt 1.80 hög, den har väldigt bra bakbens teknik och trevlig att jobba med för det mesta, mycket kapacitet i hoppningen. Modig och snäll i all hantering. Vet inte vad jag ska skriva mer, men detta är i alla fall så som min dröm häst är.
Varför jag skrev att jag ville ha en häst är för jag har en ponny som är allt för mig.

För världen är du någon.
För någon är du världen.

Gårdagen

Ja igår var vi som sagt och tränade i Sporren, vi hoppade lite typiska fälttävlans hinder, väldigt smala hinder, tunnor, och halmbalar, "naturhinder" och spets.
Asså Berra, vilket humör alltså :o riktigt busig ^^. Han har ju inte hoppat så mycket på länge, han var helt normal i uppvärmningen fast han fick damp när vi kom in i ridhuset så han bara började hoppa runt mig typ, haha.
Sen hoppade vi fram lite sen så i slutet av uppvärmningen på den "serien" så stannade han fast det kändes precis som han skulle hoppa och då trillade jag av, wooups. Men jag gör typ en halv volt över hans huvud och landar på ryggen rakt på bommen (som låg på marken) och Berra blir ju självklart rädd och börjar backa när jag håller i han så han drar iväg mig sen tänker jag typ "han kommer backa ända till jag släpper honom" så jag gjorde det.
Sen när jag kom på det igen så kände jag att han var väldigt osäker på om han skulle hoppa men jag höll om honom så mycket jag kunde sen hoppade vi klart serien och sen fick han jätte mycke beröm och då började dampet...
Berra blir väldigt glad när han för beröm, så om jag ska ta kort på han så kan jag klappa honom för då tar han fram öronen : knäppis ♥ Men han började bocka lite smått då och jag bara skrattade, det har han aldrig gjort innan.
Resten av hoppningen gick bra och han fortsatte bocka lite smått men sen när vi hade hoppat en ny serie så sparkade han bakut men jag sa inte så mycket, bara berömde honom.
Men när vi hoppade sista hindret så sparkade han riktigt högt och jag flög typ fram på halsen och blev ganska förvånad men jag tycker det är kul att han gör såhär för det betyder ju att han gillar det :) älskling!
Sen skulle jag rida Latte i andra gruppen och det gick riktigt bra! Ganska tuff 4 åring (hon blir 5 iår) men hon vart rädd för tunnorna och muren haha. Hon hoppade muren första gången i en riktning men hon stannade på den när vi hoppade åt andra hållet för det var ju en annan färg då xD. Sen stannade hon på tunnorna för dom var läsiga redan från början men hon fick nosa på dom sen gick det galant, när vi skrittade förbi dom första gången slängde hon sig typ in i vägen och jag höll på att trilla av då, haha.
Men jag är nöjd med båda idag :)

Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja

Dag 13

En riktig svår fråga faktiskt. Men jag skulle i så fall vilja byta häst med Philippa, och jag skulle valt Latte av hennes hästar! Gillar henne skarpt :)
från igår!

Fullbokad dag!!

Ja, det har varit en riktig händelserik dag idag.. Men nu ska jag gå och lägga mig. Men räkna med ett lång inlägg om allt imorron:) + två inlägg från min "lista" :D

Släkten är på väg..

bäst man börjar fixa till sig innan det är för sent, haha! ;D
Line har ju lagt upp en del bilder på sig själv så då kan ni få se hur jag ser ut också.. :o
japp.. gillar inte att lägga upp bilder på mig själv men jaja :)

Shelter

Igår såg jag en jättebra film! en riktig Jennifer-film ;) Shelter heter den och Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers (han som är med i Mission impossible med Tom Cruise)  spelar i huvudrollerna. Den var ganska läskig, eller mer äcklig och det är ju inte så jätte konstigt efter som det är samma producent som har gjort The Ring, typ världens äckligaste skräckfilm! O: Den kunde var a lite svår att fatta men sen uppenbarade sig allting. :)

läbbig men bra :D

Hästens utrustning

Dag 11

Råkade ju skriva den på http://jenniferochjaqueline.blogg.se/2011/january/min-utrustning.html#comment, hehe. Men det är ju faktiskt min utrustning men det är Berra eller Fleur som använder den :)

Raka hästarna

Japp, snart ska jag ut och raka båda hästarna :) skönt blire för båda dom och mig. Älskar när dom är nyrakade! Älskar dock inte lika mycket att raka dom, haha.

Home!

Nu har jag precis kommit in, kom hem för ca 1 tim sen och har fixat allt i stallet och ätit!
Red Berra först och han var fin, dock har han varit finare :) red lite själv i början och red runt lite och värmde upp, gjorde små volter i galoppen så han fick jobba ordentligt med bakbenen. Sen hoppade vi lite gymnastik hoppning när Philippa hjälpe oss. Hon tränar egentligen där på onsdagar men hon skulle rida själv så därför kunde vi få hjälp idag!
Kändes jätte bra när vi hoppade gick av när jag ville och lyssnade ganska bra i början och slutet, men inte där imellan! I början var han lixom som vanlig hoppade som jag ville och så, sen när vi började hoppa bana så gick det fortare och fortare efter varje hinder och jag kunde inte hålla han så bra, men det är ett teckan på att han tycker de är kul och har saknat det!
Sen i slutet fick jag lite koll på han, haha men då gick det lite mer som vanligt.
Fick ett stopp idag och det var för att jag inte fortsätter hålla en bra galopp i kurvorna så jag saktade ner sen vid F skulle man vända in och efter 1-2 m och då hade han ingen bra galopp och jag ville att han skulle gå av stort men det gick inte för han hade ingen fart. Men man lär sig av sina misstag!
Sen fick jag rida Philippa häst Latte, det är Cocos föl fast Latte föddes 2006, men man märker lite att dom är släkt när man rider dom :)
Hoppade samma övning med henne men det kom in så många i ridhuset så vi kunde inte hoppa hela banan (det kom in 2 st men ridhuset är bara 22x44 så det blev lite trångt med hindrena då).
Fick hoppa dom olika serierna för sig. I slutet hoppade vi 100-110 cm.
Det är väldigt kul att rida storhäst ibland, Latte var helt annorlunda om man jämför med Berra :) Hon hade jätte härlig gång, hon är faktiskt till salu :( Det är faktist Coco också, eller Philippa säljer nog flera stycken för hon har ju uppfödning. sandberga.se heter hennes hemsida!
Bilden är från i vintras när Anna hade henne!

fullbokad helg :O

Japp det kan man säga;) Det började redan igår, först åkte vi till stallet (yasse och jag asså). Jag red justus och yasse diva. Vi travade på en grusväg ett tag och det är tur att man har broddar för det var verkligen glashalt annars :O sen på hemvägen så vek vi in på en annan liten grusväg men lite mer svängig och så. Travade hela vägen tills den tog slut och sen galopperade vi tillbaka. Sen efter stallet var det fredagsmys hemma hos zeenat :D De blev tacos, twister och film me chips :D Naajsigt! Nu senare idag blir det clinic med Jens fredricsson men innan det blir det en sväng till stallet! Och imorgon kommer släkten och firar lilla mig:) Det var väl allt ska dra nu så vi hörs :)

Sovdags

Aah, sängen nästa då. Imorron ska vi till ridhuset på morgonen/förmiddagen och vi ska "träna" dressyr för Philippa, fast inte jätte hård för vi ska ju hoppa på söndag och dom är inte helt igång ännu.
Men Philippa ska ta med sig Coco dit så ska jag träna med henne efteråt :) hihi, ska ju hoppa henne på söndag också fast det har jag redan sagt :D
haha drogad? nä hon är söt lilla spinkiga coccsan =)

Hästbloggar jag läser.

Dag 10

Jag läser ganska många bloggar, men det gör jag i mobilen. Men när jag sitter vid datorn så läser jag dessa:
http://johannagrant.shapemeup.se/
http://aamaandaeriksson.blogg.se/
http://teamsl.blogg.se/
http://ponyfocus.blogg.se/
+ alla skvallerbloggar :D dom är så sjukt roliga att läsa ^^,
Det är väl dessa jag tycker är roligast att läsa :) läser 21 st i mobilen, fast läser inte alla varje dag!

Shoppat!

Idag har jag varit på stan och praoat! Men ofta det fortfarande är "mellandagsrea" :o , det är väl egentligen bra :D
Men jag handlade lite grejor idag både på rea och inte :)
ful bild men jag bjuder :)
köpte:
helvit långarmad tröja på gina, ej rea (på bilden)
öronhängen, 15 kr på glitter rea
svart t-shirt med siden ficka, 49 kr på cubus rea
svea trosor, ej rea på kompaniet
lila kam, ej rea åhlens
tröjor är nog det roligaste man kan köpa :D (förutom hästprylar!)

har pratat med pappa om en askul grej, kommer inte berätta det här ÄNNU!!

Dagens sötis!

Japp, dagens sötis!

15 år :D

Japp då är man 15 år då.., vad gammal jag börjar bli o: (Y)
Jag fick fina grejer bl a:
Bl a så ska jag till Kolmården för att simma med DELFINER!
Det har typ varit min livs största dröm sen jag var pytteliten! gud vad späännande o:
Det verkar ju bara sååå härligt!
TACK MAMMA OCH PAPPA!
Sedan fick jag en plattång, en  Gianni Chiarini väska (bilden) fast min är svart läder istället :p

Tack Lena o Björn! :D
Fick också lite olika dysaker till resan. bl a en dykdator och våtdräkt! :)

Min utrustning

Dag 10

Ja, vet inte riktig om man ska visa bilder eller berätta?
Men jag har i alla fall inga bilder här så jag kan berätta någon "outfit" som jag har ibland..

Säkerhet Gpa speed air/euro lite om det är kallt, Racesafe väst.
Ridbyxor jw, domino, domani, kingsland
Tröja alla möjliga, har bara 3 riktiga ridtröjor och det är kingsland 2 st och en PK
Skor/Chaps/Stövlar har några vanliga skor med Dyon chaps men ska köpa Pioneer stövlar inom kort tid

Sadel Prestige Versille
Träns Treadstone med silvrigt swarovski pannband
Schabrak Anna scarpati, scapa, glen gordon, mias RS, schockemöle (stavning), några utan märken osv..
Benskydd Veredus, Eskadron, Lamicell, Prestige, Catrago osv..
Sadelgjord En vanlig men gel i, en magplatta som jag köpte akut vet inget om den.

Jag har den utrustning som jag behöver, inte överflödigt men jag har ändå lite att välja mellan! :)


Segt..

Ja, det är riktigt segt att vi är så dåliga på att uppdatera!

Idag kom båda hästarna ut på en riktig busrunda i skogen igen :D har bara varit i ridhuset 1 gång denna veckan, hela 3 gånger har vi varit ute i skogen :) på lördag ska vi trimma i ridhuset och på söndag skulle vi hoppa bana för fälttävlans grejen. Hon som håller i det är ju Cocos äger (hästen jag lånade för ett tag sen) hon ville att jag skulle hoppa Coco också där uppe, det är ju hon som håller i det så hon tar med sig henne! Jag har faktiskt saknat henne lite, hihi (L)
lite söt va? <3
förresten, idag när vi var ute och red pratade vi lite om vargar sen hörde vi något som ylade och kan ni gissa vad vi trodde det var? Jo vi trodde självklart att det var en VARG, livrädda som vi var galopperade vi hela vägen hem typ så fick vi skritta av dom utanför stallet och gå fram och tillbaks. Men jag är ju så feg :( usch vad jobbigt det var..

En perfekt dag i stallet.

Dag 9

En perfekt dag i stallet är när någon har mockat :) haha eller om det är lätt att mocka!
Det ska vara helt nystädat och hästarna står inne och är borstade? haha nej det är myyysigt! Dom står med tjocka och gosiga täcken :D

GRATTIS!

Hoppas du får en jätte bra födelsedag bästavän :) kram

Sängdags!

Har precis gått och lagt mig nu. Vi var och red i ridhuset idagoch det gick helt okej. Han var inte riktigt framme så jag red många tempoväxlingar, kortad trav sen längd trav sen halt och längd trav igen. Höll på så i 20 min sen var han ganska framåt. Sen i slutet la vi fram ett lite hinder och skuttade över :) guuuuuud vad glad han blev, han drog mot hinderna asså han brukar inte dra vanliga fall fast han suger mot dom men idag fick jag hålla lite :) Blir tyvärr ingen träning imon :/ för vi har ingen skjus... Men på söndag så är det lite hoppning, eller jag håller på med någon fälttävlans grej och ska ta fälttävlans kortet så då ska vi åka till en klubb där ledaren ska kolla när vi hoppar :) det var också anledning till att vi hoppade "lite" idag, blevju bara några småsprång på max 80 cm, hihi <3

Smoothie.

Sitter och dricker Smoothie :) jätte gott, tänkte göra milkshake men eftersom jag tänker börja äta lite nyttigare saker gjorde jag denna hallon och blåbärs smoothien.
Ska äta en macka eller nått sen blire ut i stallet och förbereda hästarna och allt annat som ska med till Silverhallen (:
Kan någon gissa när denna bilden togs? På ett ungefär :)

En pinsam situation med hästar.

Dag 8
Asså jag har aldrig varit med om något jätte pinsamt med hästar :) men det har ju hänt lite små grejer som är lite pinsamma. Detta hände förra året på en regional tävling när vi gick banan, då gick jag före och ställde mig bakom dörren och skulle skrämma en kompis, så kommer hon men det kommer samtidigt en annan som går imellan kompisen och mig så jag skrämmder lixom henne (a) det var lite pinsamt.. Det kanske inte var så "hästigt" men det handlar ändå om hästar på ett sätt för annars hade vi aldrig varit där :)
från denna tävlingen :)

Idag

Ska vi åka upp till Silverhallen och rida igenom båda hästarna ordentligt. För imorgon börjar första träningen för iår, dressyr för Philippa. Nästa vecka på onsdag ska jag börja träna för en ny tränare , Leif han är A-tränare och tränar på KLRK. Jag ska rida Fleur på den första träningen sen när Berra är helt igång ska jag ha han också :) Berra vilade sen november och Fleur hade vilat i 2 veckor så hon är lite mer igång och redo för detta! Sen till helgen så är det träning för Mats och då ska Berra följa med :) det är två dagar men vi kommer nog ändå att ta det lite lungt. Sen har jag inte berättat detta men vi byter till KLRK iår :D det var jag och syster som kände för detta, alla vänta kompisar rider för KLRK då vill vi också det! Men jag har kompisar på GRK också men typ 3 gånger mer kompisar på KLRK så det känns bättre ;)

Besökrekord!

IGEN! :D
Tack för att ni läser och vi hoppas att ni gillar bloggen och att ni fortsätter att läsa  och kommentera den! ♥
Och juste, om det är något just du vill att vi ska skriva om så säg det gärna, vi vill ha så mycket som möjligt att skriva om! :D
Svarar på allt! :)

Min bakrund.

Dag 7

Haha, vet inte vad man ska skriva här?
Fråga om ni undrar xD

Skogen

Ja, äntligen :D idag kom båda ut en runda. Blev nästan bara skritt med dom fick gå ganska djupform och i snön så det blev nog ganska jobbigt :)
Här är en bild på Berras man också :D

Onödigt

Sitter i skolan och skriver en supertråkig recesion om eclipse, yey! (Y)
Superonödigt inlägg, ingen bryr sig. Men vill iaf uppdatera lite då och då så räkna med fler onödiga inlägg:)
- Jennifer

Tävling!

chevalridsport.se
http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

Bilderna :D

Skriver lite hur det gick på varje tävling också!
Snapphanarna
LC & LC+5, dubbelnolla och 2:a i båda!
FAIL :D
drar som en galning på ärevarvet (:
framhoppning
Sölvesborgs Ridklubb
LC & LB debut
4 fel i båda (riv)
hindret vi rev..
Karlskrona Lyck RK
LC & LC+5
dubbelnolla och vinst :), 4 fel
Sporren div 2
LC & LC
4 fel i omh, 4 fel
lite bilder från både träningar och tävlingar :)
bakbenen (L)
från fälttävlans lägret :)
det tog något lång tid..

Bildbomb!

Sitter och kollar igenom lite bilder från olika tävlingar :D ni kommer få massa bilder strax!!

Friserade ponnis!

Idag skulle vi ridit ut men vi kom inte iväg pga isgatan, vi bor längst in på en isväg och vi får sand men den är slut så nu kommer vi inte iväg med hästarna om vi inte tar transporten -.- i den skogen hemma vid oss är ju helt snöig och det blir ju jätte jobbit för dom om vi ska rida i den :/ vi behöver inte gå över vägen för att komma till den. Så dom fick vila då med andra ord.

Istället så valde jag och syster att klippa man, svans, lugg och stubb! Dom blev jätte fina :D kan fixa bilder sen. Medans jag klippte dom så fick syster ryckta dom, så nu är dom jätte fina :) hihi.
bild från sommras typ, kom 3:a med 4 fel i omh hade vunnit annars :D

♥ Bilder från resor

Japp, här kommer det bilder från de länder jag var i förra året. (Ecuador, Galapagosöarna, Kenya och Seychellerna) :)
Alla bilder är fotade av mig och ingen annan, så ta därför inga bilder, tack! (:


Galapagosöarna:



















Kenya















Seychellerna







Blev inte många bilder från Seychellerna :( Tur att vi åker dit i Oktober,  då blir de bilder !! ;)


Ecuador






Cuenca, där vi bodde :)


-----------------------------------
Nä nu har jag suttit här ett tag, haha x) Så nu ska jag ta och åka till stallet !


Mitt mål med ridningen.

Dag 6

- Kvala LA med Berra
- Starta LA med Berra och komma runt.
- Starta LA med Fleur.
- Starta MSV med Berra.
- Utvecklas!
- Ha jätte kul med båda hästarna.
Jag brukar inte sätta jätte höga mål bara för att jag blir jätte besviken på mig själv om jag misslyckas med mina mål. Dessa målen är långsiktiga, jag vill bara nå dom innan min ponnytid är slut om 4 år. Två mål har jag till detta året och det är att kvala LA med Berra och Starta LA med Fleur :)

God natt!

Haha ja, nu ska jag gå och lägga mig. Men det var inte det jag tänkte blogga om :)
Eftersom att detta är en riddagbok för mig så skulle jag bara skriva upp att båda hästarna vilade idag (:

Hästarna ska flytta!

Till Akademistallet i Uppsala med  2 ridhus, 3 ridbanor, en fälttävlansbana och skiiitfina ridvägar!
Vi flyttar  1 Mars.
LÄNGTAR!♥

Lite kort om idag

Red båda hästarna idag, Diva fick gå ett varv på den galet djupa snöängen vars "ingång" var förplogad så värsta skuttet blev det ju där men kvar satt man i alla fall.. Ovanligt för att vara mig i sådana situationer (A).
Hon tyckte att det var riktigt jobbigt för det var jättemycket skare och jobbigt att ta sig igenom!
Vi körde en runda på det också och sen fick det räcka för henne. :)
Jag rakade halva Justus innan jag red ut en sväng på honom också ( för det finns inte så mycket mer att göra när man är själv i stallet)..  Men det är ju mysigt ändå (: ♥
Tog bilder idag men lägger inte upp dem idag, är för trött men i morgon ska jag klippa klart Justus + Diva så det blir nog bilder på det också. :)

Besökrekord

Igår hade vi besökrekord :D jätte kul att ni läser, hoppas att ni fortsätter också ;)

Det här har jag med mig på tävling.

Dag 5
Det här har jag med mig på tävling.

Till mig själv:
Kläder (ridbyxor, skjorta, tröja/kavaj, mm)
Hjälm
Väst
Skor
Chaps
Sporrar
Spö
Handskar (ibland)
Berra/Fleur:
Schabrak (2 var)
Sadel+ pad
Magplatta
Träns
Luva
Nummerlapp
Benskydd
Mat
Hinkar
Borstar
(Broddar om det är på gräs)
Tror att det var allt!

Åker bil

Är på väg hem, har varit och köpt spån :(( nu ska vi köpa lite kläder till ..... , så söt kommer han bli :D kan inte säga vem det är till för det är en present till ägaren som läser bloggen :) men den kommer inte fatta ändå : D

Ridningen!

Igår var vi i ridhuset (igen), red över lite bommar fin var han som vanligt numera :) Både skrittade och travade och vi red i ca 45 min.
Idag var vi i ridhuset också, haha. Red även idag över lite bommar fast på volt men även på rakt spår, hur ska man beskriva honom? fin kanske? :D
Galopperade lite på honom också, på bommarna och sen över upphöjda bommar och han var lite hoppsugen så han skuttade glatt över :) mysigt (L) Kände att han var NÅGOT trött sen, hihi.
Ni har jag bestämt att båda vilar imorgon, på söndag rider vi ut (ett måste men det finns inga ridvägar utan snö, det går ju över knäna på dom ju, stackarna) sen vilar dom på måndag sen är nog Berra lite piggare igen :)
Ska försöka klippa båda hästarnas man, lugg och svans. Ska även raka dom också tror jag :D skönt för oss alla.
finingarna :)

Det här äter mina hästar.

Dag 4
Båda mina hästar äter Lymos müsli. Man behöver inte tillsätta något extra för det innehåller det som en häst behöver få i sig. Vi tillsätter dock kalk (det finns vanligtvis i vattnet men blekinges vatten är himla kalkfattigt! det är för hovarna.) och gurkmeja får dom också (för att dom ska hålla sig friskare typ, haha. men det var hovslagaren som sa det).
Berra
Morgon:
3/4 Lympos Bas+ ½ skopa gurkmeja
1 kg hö
2 kg halm i hagen
Eftermiddag:
2 kg hö
Kvällsmat:
1 kg Lympos Bas+ en skopa kalk
4 kg hö

Fleur

Morgon:
1 kg Lympos Bas+ ½ skopa gurkmeja
1 kg hö
2 kg halm i hagen
Eftermiddag:
2 kg hö
Kvällsmat:
1 kg Lympos Bas+ en skopa kalk
4 kg hö
Dom går inte så hård just nu därför får dom Bas, annars äter dom Sport 2,5 kg om dagen. Vilar dom får dom också Bas.
Vet inte om det är i KG vi mäter maten i, men det är en full sån skopa som jag räknar som ett KG tror själv inte att sånt stämmer. För t.ex lusern väger ju inget och så måste man ju ha jätte mycket för att få 1 KG? Men jag kanske ska säga mått då?

Dagens klipp

Hej Zeenat här! :)
som gästbloggar lite. Jag och Jennifer tittade på massor av roliga klipp på youtube då vi åter igen tittade på den här. Samtidigt som vi kommenterade
- VA? Ofta han har fått träffa 50 cent?
- Han är ju bara en vanlig youtube användare..
well här är videon iaf och ja han har träffat honom!

Stövlar

Just de, igår beställde pappa 1 par Pioneer stövlar med bling på :D Fast dessa stövlarna är till min syster egentligen (men jag ska ha likadana) men dom sa att stövlarna var olika stora i foten på dom med bling och utan så vi köpte bara ett par och se om dom passar, vi kommer ändå att köpa mina stövlar inom en kort tid :)

Trött på detta nu..

Jag är sjuk :( Har varit det sen fredags, eller det var då jag började känna lite sen blev det värre. Igår var jag hos en läkare och dom sa att jag hade öron inflamation (känner det!) och kanske halsfluss men man får tydligen samma medecin så jag behövde inte ta nårga prover :)
Imorgon tänker jag åka till skolan för jag är trött på och vara hemma, haha.
Sista dagen på jullovet då för min del, 3 dagar längre än resten av min klass och Jennifer :) men nu ska jag duscha och uppdaterar nog mer sen eftersom jag är hemma :D
saknar sommaren...

Min första häst.

Dag 3
Min första häst Valle.
Han heter egentligen Valentin men fick kallas för Valle. Det var en svart shetlandsponny som jag inte kommer ihåg så mycket om. Eller det jag inte kommer ihåg om han var när han var född och hur stor han var och sånt.
Men han var riktigt snäll men ibland var han riktigt envis och smartast i stallet!
Vi hade honom i Roneby för min storasyster hade sin häst i det stallet så hon mockade alltid då, men vi var där ca 5 gånger i veckan och red. Sen var det att vi tyckte det var kallt i stallet på vintern och jobbigt att åka bil i en halvtimme (vi var små) så vi tröttnade på honom :( hade gärna velat träffa honom idag.
Men han var ju riktigt smart då som sagt. Han gick och kissade i hagkompisarnas hö på morgonen för då ville ingen äta det förutom han själv, sen tyckte han det var tråkigt att ridas i paddock så då gick han in och rullade sig i mitten och sprang till utgången, jag fick aldrig testa detta haha. Men vi red nästan alltid ut med honom och jag har ganska många minnen får uteritterna :D underbart <3
Jag lärde mig kanske inte så jätte mycket på honom men han var den första hästen som jag galopperade på, det minns jag som igår att det var höst och jag skulle prova galoppera upp för en liten backe och mamma, pappa och resten av familjen stod på toppen av backen och skulle stanna han :)
precis när vi fått hem han.

10 saker du inte visste om mig

Eller så kanske du vet, vem vet ? ;) ♥ Hade en shetlandsponny som hette Bamse en sommar, han kastade av mig varje dag x) ♥  Har praoat i marinen :)) ♥ Min gudfar är abba-björn :) ♥  jag har velat bli bli JAS pilot ^^ ♥ Första gången jag var på Seychellerna var jag 1 år andra gången 11 och tredje 14 :) ♥  Jag vaknar inte av min väckarklocka så jag kommer försent nästan varje dag. ♥ Älskar skräckfilmer men hatar dem lite mer.. ♥  Har åkt ambulans flera gånger. Fast det har aldrig varit jag som varit sjuk. ♥ Provred aldrig diva innan hon blev min xd ♥ Har sett massa gamla kultfilmer, t.ex Gandhi.. Men jag föredrar lite mer moderna :P

* N Y H E A D E R *

Japp, vad tycks? :)
Det var ett tag sen jag höll på i Photoshop, men blev rätt så nöjd ändå! :D

Frusna täcken

Nu har jag bloggat mycket *stolt* haha ;)

Idag när vi skulle ta in hästarna från hagen så var Divas täcke en bandyplan och Justus täcke något snöigt, isigt och istappigt.. D: scary..


Bandyplanen x)



Det värsta är ju att snön var fastfrusen så den gick ju inte att ta bort heller ;o

TÄVLINGSPLANERING VT 2011

Tävlingsplaneringen för båda hästarna :

Januari

24- Pay n Jump 1.10, 1.20 Diva

Februari

6- Högbo 1.10, 1.20 Diva

7- Pay N Jump 0.80, 0.90 Justus

12- Lurbo 0.90, 1m Justus

14-16 Hoppträning Rekasta Diva

19- Hamre 1.10, 1.20 Diva

Mars

6- Heby 1.10, 1.20 Diva

19- omg 1 DIV 1 1.20, 1.20 Diva

April

9- omg 2 DIV 1 1.20 1.20 Diva

17 Djursholm/Solna eller Stockholm 0.90 1m Justus

Maj

5-8 Högbo 1.20 1.20 1.20 Diva

14-15 Final Div 1 1.20 1.20 1.30 Diva

juni

6 Lurbo lokal (1.10?) Justus

8-11 JumpClub/Årsta Runsten regional/nationell (1.30?) Diva

Det kan komma ändringar beroende på hur hästarna har tränat.. :)


Tävlingsåret 2011 började bäst!! Ni är bäst!


Gårdagen

Hej alla!
Är ledsen för att jag inte bloggade i går kväll fast jag lovade :/
Det blev heller ingen bild på Diva i Anna Scarpatit för jag fick inte ett bra tillfälle att göra det .. :( sorry!

Vi körde som sagt båda hästarna till ridhuset i Holm, och vi hade ju hingstväggen för första gången.. och det FUNKADE! Båda hästarna stod som ljus i transporten! Gud så bra, då kan båda följa med på tävling/träning! :D
I ridhuset red jag fram Diva åt Yasse som red Justus.
Det var jättelängesen jag red på henne och hon kändes jättefin! snacka om att Yasse gör ett bra jobb med henne! Det är ju jättestor skillnad varje gång man sitter upp efter att Yasse varit där :O
Mina vrister och vader fick  stryk i traven för man satt verkligen och tryckte och tryckte med yterskänkeln, haha otränad är man:P men det ska ändras på ! ;)
Här kommer Divas och min Outfit :
Diva:
Morris and Nolan sadel
Anna Scaprpati Schabrak + luva (Hon passade skitbra i det ! )
Svarta Eskadron lindor fram.
Mia's ländtäcke
Globus träns
Horseware förbygel
Jennifer:
Lamicell Transformer hjälm
Tretorn Falsterbo GTX stövlar
Kingsland klubbjacka
John Whitaker ridbyxor
Racesafe väst
resten är omärkt så det är ju inte så kul.. ;)
Blev ingen bild på Diva :(( Men Justus finns det alltid kort på :d
I ridhuset med fina täcket :D

Presentation av mina hästar.

Dag 2

Eklyckans Bernhard "Berra"
Han är en D-ponny född 12 maj år 2003.
Jag fick han i oktober år 2008. Han är den snällaste hästen man kan hitta, han ställer alltid upp och gör så gott han kan. Vi har tillsammans startat LB+5 men vi har placeringar i LC+5 (om man inte räknar med klubbtävlingar). Han gillar som sin matte att hoppa mest, men det bästa som finns enligt honom är att tävla i skogen när matte inte har någon kontroll :D. Han är ganska speciell och man ser väldigt tydligt på hans ögon hur han känner sig (typ ledsen, glad, gosig).
Top 5
1. Skogs tävling
2. Hoppa
3. Äta
4. Gosa
5. Pilla på saker
Berras pappa, Bona Fide RW 83, welshponny (b-ponny).
Hans mamma Briljett är ett halvblod.
Fleur
Denna damen föddes år 1996 i Tyskland, därefter flyttade hon till Holland. Där bodde hon ganska länge och tävlades på högsta nivån i hoppning, det sa att hon tävlade på hög nivå i dressyr också men vet inte så mycket om det. Men det känns som det när man rider henne för hon kan allt som jag kan.
Vi har tävlat upp till LA med henne (det var min syster som gjorde det) men jag skulle gjort det i slutet av november men vi åkte inte pga snön. Annars har jag startat LB+5 med henne. Hon är inte tävlad någonting i dressyr i Sverige men det kanske det blir ändringar på :).
Hon är lite tjurig och envis av sig, haha. Hon är den som bestämmer och så fort Berra inte lyssnar på henne så börjar hon sparka mot han. När man rider henne och slår till henne med spöet så sparkar hon mot det, ett tjurighets täcken :)
gull :)
Är det något ni undrar som jag har glömt att skriva så får ni fråga :)

Tillbaka.

Har inte bloggat på ett tag nu, har inte verkligen inte haft lust men det tänker jag inte skriva om nu.
Men jag har tänkt igen det här lite nu och jag kommer inte skriva så mycket om min utrustning eller mig själv, möjligtvis om jag köper något nytt.
Jag vill mer ha detta som en riddagbok så jag kan kolla tillbaka lite hur jag red honom och så, kan vara jätte kul om några år.
Berra är riden nu sen den 7 jan. Då var det första gången efter vilan som jag red.
Sen den 8 jan åkte vi till Silverhallen (ett ridhus i närheten) då red jag honom mer i form och gud vad fin han var! Han blev inte så springig när jag red mer med skänklen som han blev innan, skönt. Red ca 30 min i bara skritt.
9 jan skulle vi åka till Grönadal och rida men det blev kaos typ... Det skulle vara en privatlektion då men man fick ändå rida, men sen var det ändå fullt så vi sa att vi skulle åka hem, då sa nån - men jag ska gå nu, men det vi 1 som skulle gå och vi var 2 som skulle rida. Men vi åkte hem och red i hagen, red inte så serriöst eftersom det är så jobbigt för honom att gå i denna snön men det blev i en 30 min.
Han fick vila den 10 men då kom hovslagaren.
Den 11 åkte vi till Silverhallen igen och red i 40 min med skritt och trav, vi la även ut lite bommar också. Som vanligt var han fin :)

Stallet strax

Hej hej (:
Kom precis hem från skolan där jag har sovit i en fåtölj samtidigt som jag lyssnade på världens tråkigaste ljudbok "/ Vi har nämligen läsvecka...
Jag och Yasmine ska iallafall till stallet strax och vi ska köra båda hästarna till ett ridhus i närheten (:
Sist vi gjorde det så var Diva sur på Justus och höll på att hugga efter honom och så, men nu har vi köpt en "hingstvägg" som ska sära på hästarna och på så sätt kanske Diva inte retar upp sig på Justus. Hoppas vi i alla fall! :)
Annars vet vi inte hur vi ska göra.. :/
Diva ska få gå med det nya Anna Scarpati settet idag och jag ska ta bilder som jag lägger upp här ikväll :)
Jag ska rida Diva lite och sen kanske lite på Justus :) Han ska bli trimmad av Yasse ;)
Hörs sen :)

Hemma!

Hej alla :D kom hem från Line igår kväll :D har Längtat efter hästarna och imorgon ska jag dit och prova alla nya grejer! Just nu är jag på klubben och ska rida :) hörs sen!

Bilder

Vi har varit i ett ridhus och "ridit" idag :)
Ni kommer få lite bilder sen :D

Presentation av mig själv.

Dag 1 - Prestentation av mig själv.
Okej, jag heter Jaqueline Dahllöf och jag är 14 år och fyller 15 den 28 mars.
Jag bor i lite utanför Karlskrona på en liten "gård", vi har ett litet stall med 2 boxar där mina ponnisar bor. Här bor jag då med min mamma, pappa och två små tvillingsystrar. Vi har 7 djur :o, två hästar, två hundar och 3 katter fast 1 av dom är aldrig hemma för det är några som typ har "tagit" honom.
Jag tycker det är riktig kul att hålla på med hästar men jag tycker att jag är ganska lat av mig för jag gör inget mer än rider, men jag ska försöka börja träna lite för vi har några tränings maskinen på övervånigen av verkstaden.
Jag har ridit i 5-6 år, men min syster har haft sen jag kan minnas (har en halv storasyster som inte bor här) det var även hon som fick mig att älska hästar.

Lyckligt!

Idag var jag väldigt glad :) för jag red Berra med sadel, fast jag är inte glad just för att jag red med sadel. Jag är glad för jag red honom överhuvud taget, jag inte ridit honom med sadel sedan den 8 november, imorgon är det två månader sen. Jag har inte ridit honom serriöst dom 3 möjligtvis 4 gångerna jag ridit honom efter det, sist jag red honom var i alla fall 2 veckor sen på julafton <3
Nu ska jag börja sätta igång honom med skritt i 30 min ungefär i 3 veckor tror jag :)
Idag red vi i ungefär 20 min i DJUP snö, går över knäna på honom. Riktigt mysigt var det ändå för jag har saknat honom :'), vi skulle ta kort också men vi tog lite fjant bilder i stallet sen tog batteriet slut när vi skulle börja rida, lyckat (y)
bild från idag:

Förlåt :(

för att jag inte har uppdaterat på länge.. Det händer inte så mycket men ändå känns det som jag inte hinner.
Idag har vi varit inne i stan en runda, jag hittade inget speciellt i alla fall.
Har sett att flera några har börjat med denna listan och jag tycker den verkar rätt kul så jag gör också det då. :)

 

Dag 1 - Presentation av mig själv

Dag 2 - Presentation av mina hästar
Dag 3 - Min första häst
Dag 4 - Det här äter mina hästar
Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling
Dag 6 - Mitt mål med ridningen
Dag 7 - Min bakrund
Dag 8 - Pinsammaste situationen med hästar
Dag 9 - En perfekt dag i stallet
Dag 10 - Min utrustning
Dag 11 - Hästbloggar jag läser
Dag 12 - Hästens utrustning
Dag 13 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
Dag 14 - Min drömhäst
Dag 15 - Mina drömmar

Dag 16 - Min önskelista
Dag 17 - Mina tränare
Dag 18 - Jag gillar
Dag 19 - En häst jag saknar
Dag 20 - Veterinär, hovslagare, massör osv..
Dag 21 - Fula ovanor
Dag 22 - Jag gillar inte
Dag 23 - En hoppträning
Dag 24 - Jag måste träna på
Dag 25 - Meriter
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - En stund jag aldrig kommer att glömma
Dag 28 - Favoritmärke
Dag 29 - Bilder på mig från tävlingar
Dag 30 - Mitt drömstall
Ni får minst ett inlägg till från mig om Berra ikväll och kanske att jag börjar med listan redan ikväll :) får se.

*dampryck*

AAH JAG HATAR LINES DATOR!!!!
Nu har jag suttit här och försökt skriva ett inlägg i en stund, så råkar jag trycka på nått (såklart) och så försvinner allt...! :@ Försökte igen men samma sak hände så nu pallar jag seriöst inte meeer!!
Kan iaf säga att vi har kollat på Dear John idag! :D
och jag började inte gråta för en gångs skull :dd och det händer inte ofta heller, mihihi c:
söta !
- Jennifer

Shoppat!

Shoppat idag igen då :D haha.
Vi var ju på Charlies idag då, asså vilken affär! Underbart, topp 1 på min favorit lista i alla fall 2 ligger nog Svensk Ridsport. :)
Men jag shoppade ganksa lite faktiskt.
Kingsland täcke till Berra.
En Kingsland kofta som jag ska ha när jag tränar.
Sen köpte jag julklappar till Jennifer (skriver om dom snart), jag tror inte att jag har sagt vad jag fick av henne men jag fick i alla fall en presentkort på Gina Tricot :D
Sen har jag letat stövlar väldigt länge och idag hittade jag ett par Pioneer som jag ska köpa nästa gång jag är där hoppas jag :D
Jennifer köpte:
Hon hittade jätte mycket som hon ville köpa men det blev inte så.
Anna Scarpati set
och fick detta av mig:
sånt som jag har fast mitt är blått :)
sen en eskadron grimma+grimskaft som matchar bäst till hennes täcke :D smart är jag ;)

Jönköping

Hej :) nu sitter vi i bilen och vi är i Jönköping nu tror jag :D hoppas att jag hittar något fint på Charlies sen. Ni kanske får något mer inlägg under dagen så ha koll, ikväll får ni det i alla fall :)

Hemma!

Borta bra men hemma bäst! Haha, jag tycker det är jätte kul att vara hos Jennifer men det är ändå bättre att vara hemma för där finns allt man älskar :)
Nu är jag i alla fall ny duschad och mätt. När vi hade landat i Ronneby så åkte vi på tävlingsmöte på Grönadal det var slut men vi satt och pratade lite med två som också var kvar. Det är i alla fall bestämt att vi stannar kvar där också!
Vi ska sova ganska snart för imorgon ska vi upp vid 05.30 -.- haha men vi ska åka till Jönköping för min lillasyster spelar en handbolls cup och dom kom till A-final, grattis :).
Men om ni tror att vi åker dit bara för det så har ni fel, vi ska också åka till Charlies häst och hund :D :D har aldrig varit där i hela mitt liv. Dom är Grönadals huvudsponsorer och jag har aldrig varit där :o ? Ska åka med på så många VIP-kvällar som möjligt detta året!
Dom sponsrade div 1 ryttarna med skrittäcke i ull, as fint enligt mig. Sen har vi fått schabrak och eskadron mössa därifrån också :) GILLA!


en bild med det schabraket :) - saknar "sommaren"

ser ni att det finns nya kategorier som det står vem som skriver, smart :)

1337!

Klockan är nu 1337 och jag sitter och leker med Jennifers dator karmra :) ganska kul faktiskt.
Vi har kommit på att vi är Apple nördar också :D vi har tillsammans en svart iPhone 3Gs och en likadan fast vit, sen en iPhone 4, en iPad och en MacBook också, haha..
Jennifer är dessutom den segaste personen på att göra iordning sig som finns :o jag var klar för typ 20 min sen och då hade hon redan börjat sminka sig också, haha men är man seg så är man ;)
just nu typ :)

Hemresa

Ja, som sagt så ska jag åka hem idag men Jennifer ska ju följa med mig hem :D så vi 17.30 så flyger vi från Arlanda.
Jag har saknat mina ponny skruttar ganska mycket faktiskt.. eller jag hade förväntat mig att jag skulle det så jag är ju inte förvånad. Men ikväll ska jag få träffa dom igen efter 5 dagar :)
naawe<3
gullitg :')

God morgon

Hej just nu väntar jag på Jennifer som duschar  för det ska ja också göra, för vi ska på bandy i eftermiddag sen om ca 20 min kommer det hit några och då måste vi ha ätit frukost. Så vi får hålla högt tempo nu på morgonen. Nu kommer hon så jag måste gå.
Bild på mig och Diva från i fredags. :)
- Line

Bilder

Här kommer bilderna på hästarna från igår. :)
Vilken häst tycker ni passar bäst i täcket?












haha Diva din snygging ;)

- JJ

tvåtusenelva!

Hoppas alla hade en rolig nyårsafton och är taggade för det nya året! :D
Igår när vi var i stallet tog vi kort på Justus och Diva i det nya täcket, vi laddar upp bilderna senare men ni får ett litet smakprov så länge ;)
- JJ

RSS 2.0